Uw Lichaam en Geest in Dynamisch Evenwicht

Home| Bedrijven | Particulieren | Contact | Praktijkregels

Home

 
KlachtenbehandelingMassagesNieuws / LinksAgenda/Acties


Behandeling 
Triggerpoint 
Dorntherapie 

 


Behandeling

Bij Homeostase kan je ook terecht voor de behandeling van lichamelijke klachten. De behandeling bestaat uit een combinatie van de dorntherapie, de triggerpointtherapie en verschillende massagetechnieken.

1e afspraak:
De 1e afspraak duurt ongeveer 90 minuten. We beginnen met een uitgebreide intake, waarin we onder andere de klacht(en), de oorzaak (als die duidelijk is), het verloop van de klacht(en) en wat jij graag wil bereiken, bespreken.

Na de intake volgt een onderzoek van jouw lichaam. Ik kijk naar je houding - hoe sta je -, laat je oefeningen uitvoeren om na te gaan wat je wel kan en (nog) niet en meet jouw beenlengte.

Dan bespreken we wat we gaan doen en stellen een behandelplan op.

Afhankelijk van het resultaat van het onderzoek, word je behandeld volgens de dorntherapie of de triggerpointtherapie. Na de behandeling krijg je oefeningen mee om thuis uit te voeren.

Vervolgafspraken:
Afhankelijk van de ernst van de klacht kom je een aantal weken 1 keer per week. Hierna kom je een periode 1 keer per 2 weken. Voor en na elke behandeling bespreken we de voortgang en evalueren we het uitvoeren van de oefeningen. Afhankelijk van de voortgang wordt de periode tussen de behandelingen steeds langer.

Oefeningen:
Na elke behandeling krijg je oefeningen mee. Om je klacht(en) sneller te verminderen, is het van belang dat je deze uitvoert.

De voordelen van de oefeningen, zijn dat je zelf meewerkt aan je eigen herstel, je daardoor meer bewust wordt van je eigen lichaam en het belangrijkste is dat jij een cruciale rol speelt in je eigen herstel.

Mocht je na de behandelingen weer last krijgen, dan weet je welke oefeningen je kan uitvoeren voor je eigen herstel.

Ook kijken we samen naar de factoren, die je klacht(en) veroorzaken en/of in stand houden. Zijn ze aanwezig, dan krijg je tips/adviezen om deze te veranderen.

Aantal behandelingen:
Het aantal behandelingen is niet van te voren aan te geven. Dit hangt van verschillende factoren af. We streven ernaar om relatief snel de klachten te reduceren. Jij speelt hierin een belangrijke rol.

Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan gerust contact op. Samen bespreken we wat de mogelijkheden voor jou zijn.

 


 

Vergoedingen

Steeds meer zorgverzekeraars vergoeden (neuromusculaire) triggerpointtherapie vanuit de aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk van de afgesloten polis. Hier vindt je het overzicht van zorgverzekeraars die de behandeling vergoeden.
 

 

Licenties:

Als Licentiehouder ben ik aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:


NMTN: Neuro Musculaire Therapeuten Nederland


NIBIG: Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg. De NIBIG klachtenprocedure voldoet aan de Wkkgz.
 

Copyright (c) 2009 Homeostase. All rights reserved

Tichelberg 15 | 2716 LL Zoetermeer | 06-52455048 | info@homeostase.com |