Uw Lichaam en Geest in Dynamisch Evenwicht

Home| Bedrijven | Particulieren | Contact | Praktijkregels

Home

 
KlachtenbehandelingMassagesNieuws / LinksAgenda/Acties


Behandeling 
Triggerpoint 
Dorntherapie 

 


Dorntherapie

De basis van deze therapie is het corrigeren
van een lengteverschil in benen

Vrijwel iedereen heeft een verschil in beenlengte. Vaak wordt dit veroorzaakt door ruimte ontstaan in het heupgewricht. Zelden is de oorzaak anatomisch.

Een lengteverschil veroorzaakt een bekkenscheefstand. De wervelkolom past zich aan en zal vervolgens op verschillende plaatsen scheef staan. De klachten, die hieruit voortvloeien zijn divers: pijn in onderrug, hoofd-, nek- en schouderklachten.

De dorntherapie is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling.
Het wordt toegepast bij klachten, die direct of indirect
samenhangen met de wervelkolom.

Tijdens de behandeling wordt het lengteverschil in de benen zoveel mogelijk opgeheven. Ook het bekken en de wervels worden op hun plaats geschoven. Dit gebeurt op een zachte en krachtige manier en altijd tijdens beweging. De client werkt tijdens de behandeling actief mee.

Als de wervels op hun plaats zijn teruggezet, komen de uittredende zeunuwbanen weer vrij te liggen. De zenuwen voeden de organen in hun bereik. Eventuele klachten aan organen (bijv. maagpijn) kunnen hierdoor verminderen en zelfs verdwijnen.

Soms komt het voor dat de spieren erg gespannen zijn. Het is dan nodig om voor de behandeling de spieren te masseren. Dit bespreken we samen.

Na de behandeling moet je tot 3 dagen erna rustig aan doen!
Dus geen zware dingen optillen, rustig sporten, ......

Oorsprong:
De dorntherapie is ontwikkeld door Dieter Dorn. Een landbouwer uit het Duitse Allgau. Vanwege rugklachten werd hij behandeld door een collega landbouwer. Hij stond erom bekend mensen van hun rugklachten af te helpen met een zachte duimdruk.
Dieter Dorn heeft deze methode overgenomen en verder ontwikkeld. In Duitsland wordt deze vorm van manuele therapie veel gebruikt om rugklachten te verhelpen.

 

 

 

Copyright (c) 2009 Homeostase. All rights reserved

Tichelberg 15 | 2716 LL Zoetermeer | 06-52455048 | info@homeostase.com |